For Kids
Vaječný salát s řapíkatým celerem PDF Tisk Email
Napsal uživatel redakce   
Pondělí, 10 Duben 2017 00:00

01Ingredience:

Červená cibule

stonek řapíkatého celeru

dvě lžíce kopru

lžíce citronové šťávy

mletý bílý pepř

10 vajec uvařených natvrdo

3 lžíce majonézy Otma

2 lžíce hrubozrnné hořčice

 

Postup:

1. Vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky. Kopr nasekáme nadrobno a řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky.

2. V míse prošleháme majonézu s hořčicí a citronovou šťávou. Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, celer i kopr a pořádně promícháme.

3. Do majonézové směsi dáme také vajíčka a promícháme už jenom zlehka, aby se vajíčka obalila dresinkem, ale nerozlámala se. Dochutíme solí a bílým pepřem a můžete podávat.

4. Podáváme s čerstvým pečivem nebo salát naložíme mezi dva kousky opečeného toustového chleba se slabými plátky rajčete.

TIP! Salát je skvělý, když ho necháte chvíli odležet v lednici.