Nesolte tolik PDF Tisk Email
Napsal uživatel Julie Zákostelecká   
Pondělí, 14 Duben 2008 19:13

Jak jistě všichni dobře víte, nadbytek soli škodí. Příjem velkého množství soli nám může způsobit zvýšení krevního tlaku, zadržování vody v těle a následné otoky nohou a třeba i migrénu. Jak omezit příjem soli, poradí nutriční terapeutka.

1. Nedosolujte již hotové pokrmy

2. Omezte konzumaci uzenin (v uzeninách se skrývá mnoho soli, konzervačních látek a skrytého tuku)

3. Nenakupujte konzervy, instanční polévky, sojovou omáčku, polévkové koření

4. Omezte konzumaci potravin, kde je sůl viditelná (např. rohlíky, slané tyčinky, chipsy, solené oříšky),

5. Pozor také na tavené sýry a kečup.

Tip! Abyste nemuseli tolik solit, lze při úpravě pokrmů používat bylinky, cibuli, česnek a sušenou zeleninu.