Zázrak se stopkou PDF Tisk Email
Napsal uživatel Soňa Šímová   
Pondělí, 14 Duben 2008 17:07

 

Kazy prý poplete, zdravý chrup dítěte. „A co zuby?“, naléhá máma do dětského pokoje, ale malý Robík je pojednou neodkladně unavený, možná se si zvládne přitáhnout k bradě peřinu. „Babička mi večer dala jablíčko…“, špitne, protože tuší, že dostává babičku do maléru. Ani dentisté by pochopitelně nesouhlasili. Ovšem je dobré si připustit, že ocet z jablek ústní dutinu skutečně desinfikuje a navíc také hojí rány. Vedle sodíku, draslíku a fosforu, obsahuje velké množství zdroje pro silné kosti – vápník. Tak baštěte jablečný vápník, ať z vás na podzim není zlomený krápník…

Jablka pro správný tikot

Chcete-li se vyhnout alergií a tropickým nemocem, pak buďte vlastenci a zaměřte se na ovoce místních zahrádkářů a zemědělců. Pokud je to možné, ovoce jako hrušky a jablka neloupejte, pod slupkou je toho více, než tušíte…

Kombinace vitamínů, minerálů a stopových prvků okysličuje krev a nastavuje srdíčku správný tep. Jablka, jablečný mošt a jablečný ocet prokazatelně urychluje metabolické pochody, upravuje procesy trávení, což napovídá, že neloupete-li slupku, můžete být bez tučného pupku. Nejlepší jsou pochopitelně jablka čerstvá, ale malým koblížkům se vyplatí ovoce ze zahrádky přece jen oloupat, nastrouhat a podusit s pudinkem. Podávejte s piškoty, vločkami, cereáliemi. Chutná teplé i studené a malý hlad spolehlivě zažene.